inbouwsysteem 1AInbouw in nis

Het zwembadrolluik zit veilig opgeborgen in een aparte nis achter het zwembad. Een inox inhangsysteem met een motor in de as, zorgt ervoor dat er geen aanpassingen dienen te gebeuren aan de constructie van het zwembad.

Indien gewenst, kan een doorvoer door de wand met externe motor worden aangeboden. Hierbij moet wel een aparte motorput of ruimte worden voorzien.

Met behulp van hout of terrasstenen kan de nis afgewerkt worden.

 
inbouwsysteem 1A

inbouwsysteem 1Bonder het wateroppervlak

Met een inhangsysteem kan het rolluik net onder het wateroppervlak worden gemonteerd. De roestvrij stalen inhangprofielen dragen en fixeren de rolluik-as.

Een beschermplaat wordt over de elektrische kabel van de buismotor geplaatst. Met dit inhangsysteem hoeven er geen gaten te worden voorzien in de wand van het zwembad.

Het systeem leent zich uitstekend voor het uitrusten van bestaande zwembaden met een rolluik. Men moet er wel rekening mee houden dat de zwembadlengte met ongeveer 80 cm wordt ingekort.

 
inbouwsysteem 1B

inbouwsysteem 1COp de bodem

Onze afdeksystemen kunnen op elke diepte worden geplaatst. Dan wordt er gebruikt gemaakt van een doorvoer in de zwembadwand.

Op aanvraag kunnen andere systemen – om de elektrische kabel van de motor te begeleiden - voorgesteld worden.

De wanddoorvoer sluit, bij een externe motor, de as waterdicht af. Bij een buismotor wordt de elektrische kabel waterdicht afgeleid naar de technische ruimte. De elektrische kabels van onze buismotoren kunnen op aanvraag worden verlengd.

 
inbouwsysteem 1C

inbouwsysteem 1Dmet ondergrondse bank

Het zwembadafdekking zit volledig weggewerkt in het bad. Zo kan de lengte van het zwembad maximaal benut worden.

Het rolluik wordt hier op de vloer geplaatst, maar kan ook halfweg of bovenaan het zwembad worden geplaatst.

De onderwaterbank kan op deze manier respectievelijk gebruikt worden als staanplaats of zit- of als relaxplaats voor de gebruiker. De bank bestaat uit een stevig INOX draagstructuur. De top- en frontplaten worden in polyester of PVC vervaardigd. Een bank in polyester kan men in elk gewenst RAL kleur bestellen, de PVC bank kan in mozaïek of met liner worden afgewerkt.

 
inbouwsysteem 1D

inbouwsysteem 1Enis in de wand

Een esthetische en praktische manier om de zwembadafdekking te integreren is de montage in een nis in de wand. Het rolluik zit veilig opgeborgen en neemt geen plaats weg voor het vrije zwemmen.

Dit systeem biedt een goede oplossing om een afdekking te plaatsen bij een zwembad met hoog waterniveau of zelfs bij een overloopzwembad.
Voor de nis wordt een RVS ophangsysteem geplaatst. Aan dit ophangsysteem worden polyester- of PVC panelen geplaatst. De frontplaat wordt afhankelijk van de breedte van het zwembad in 1 of meerdere delen gemaakt waardoor die makkelijker afneembaar is.

De polyesterpanelen worden geleverd in elk gewenst RAL kleur. De PVC panelen kunnen worden betegeld met mozaïek of afgewerkt met liner.

 
inbouwsysteem 1E

inbouwsysteem 1Fonder de bodem met afneembare plaat

Hier is het zwembadrolluik ingewerkt in de vloer van het zwembad. Net zoals bij systeem (1E) wordt deze manier vaak toegepast bij overloopbaden, maar is evengoed te plaatsen in een skimmer-bad met hoge waterstand.

De aandrijving kan hier gebeuren door een externe aandrijving of door een buismotor.  De OASE – motoren zijn zo ontwikkeld dat het rolluik steeds met een aangepaste snelheid uit de nis komt. Dit is noodzakelijk om een vlotte afdekking van het zwembad te verzekeren. Bijkomstig zijn deze motoren en muur-doorvoeren uitgerust met speciale O-ringen die aan de hoge druk (bar) van het water kunnen weerstaan.

De rolluikput wordt afgedekt met een vloerplaat in Polyester of PVC. De vloerplaat kan geleverd worden in polyester met  de gewenste RAL kleur of in PVC die daarna afgewerkt wordt met mozaïek of liner.

De vloerplaat wordt meestal in verschillende delen geleverd, zodanig dat deze makkelijk uitneembaar is voor onderhoud.
De vloerplaat rust op een stevige RVS constructie. Deze structuur is vooraan uitgerust met speciale geleiders om het rolluik naar buiten te geleiden. Dankzij die INOX structuur kan men op de vloerplaat staan. Met dit inbouwsysteem verliest men niks aan vrije zwemruimte.

 
inbouwsysteem 1F

inbouwsysteem 1Gonder de bodem met automatische klep

Bij dit systeem is het zwembadrolluik in de vloer gemonteerd.

De vloerplaat opent en sluit automatisch bij het openen en sluiten van het zwembad. Er blijft geen opening naast de vloerplaat als het zwembad in gebruik is.

Zoals bij al onze systemen kan de vloerplaat in PVC of in polyester worden verkregen. De kleur van de vloerplaat kan men kiezen of deze kan afgewerkt worden met bijvoorbeeld mozaïek, afhankelijk van de bekleding van het zwembad. De vloerplaat fungeert perfect als vloer door de in RVS vervaardigde constructie.

 
inbouwsysteem 1G

inbouwsysteem 1Honder de bodem ( midden zwembad )

Dit systeem biedt de perfecte oplossing voor het efficiënt afdekken van grote zwembaden en zwembaden met een onregelmatige vorm.

Het rolluik wordt centraal in het zwembad ingebouwd. Zo kunnen er verschillende zones van het zwembad worden afgedekt met één centrale as. De vloerplaat opent en sluit volledig automatisch.  Zo is het zwembadrolluik  perfect opgeborgen in de bodem.

Motor en inox-as zijn aangepast aan de grootte en diepte van het zwembad. Op een INOX constructie wordt een polyester-, inox- of een PVC-afdekplaat gemonteerd.

 
inbouwsysteem 1H