opbouwsysteem 2AMet bank of zonder bank

De bovengrondse afdekking wordt op de vloer naast het zwembad gemonteerd, deels achter het zwembad, deels boven het zwembadwater.

De lamellen vallen rechtstreeks op het zwembadwater. Men kan de afdekking ook bijkomend uitrusten met wieltjesgeleiders, zodat het rolluik volledig achter de zwembadrand kan geplaatst worden.

Met een bovengronds rolluik kan er met een minimum aan aanpassingswerken een hoge kwaliteitsafdekking bekomen worden in alle maten en kleuren.

De inox-aandrijf-as wordt gedragen door twee zijplaten. De krachtige externe motor wordt aan de buitenkant gemonteerd, maar kan ook best in de as gemonteerd worden.

Het ophangingssysteem, de zijplaten, de lamellen, en de motor worden mooi weggewerkt in een tropisch houten bank of in een PVC bank. De bank wordt uit verschillende panelen vervaardigd. Het rolluik is voor onderhoud gemakkelijk bereikbaar doordat men het bovenste paneel kan wegnemen.

De zwembadafdekking kan natuurlijk ook zonder de bank geleverd worden. Dan bestaat het oprolmechanisme uit een as met 2 afgewerkte zijplaten.

 
opbouwsysteem 2A

opbouwsysteem 2Bverplaatsbaar (manueel/automatisch)

Dit systeem biedt de klant de mogelijkheid om een opbouw-zwembadafdekking te plaatsen en toch de “verloren” zijde van het zwembad te benutten.

De rolluikbank wordt verplaatst bij gebruik van het zwembad. Na het zwemmen komt de bank terug op zijn plaats en kan de zwemafdekking opgerold worden op de rolluik-as. Het verplaatsen van de bank kan handmatig of geautomatiseerd gebeuren.

De verplaatsbare bank is vervaardigd in tropisch hardhout of in PVC. En is uitgerust met een inox draagstructuur, waarvan het deksel afneembaar is.
Zo is de zwembadafdekking steeds gemakkelijk te onderhouden.

Ook bij onregelmatig gevormde- of ovale zwembaden kan de verplaatsbare zwembadafdekking een oplossing geven. De bank wordt tot op het midden van een ovaal zwembad verplaatst. Het zwembad kan nu automatisch vanuit het centrum in de twee richtingen worden afgedekt.

 
opbouwsysteem 2B

opbouwsysteem 2Cin de hoogte

Montage van de zwembadafdekking in de hoogte op een wand kan een oplossing bieden als er weinig plaats is voor een rolluik.

Het rolluik kan worden ingewerkt in de muur of kan worden opgerold in een bank die tegen de wand wordt gemonteerd.

De afdekking zit veilig opgeborgen en neemt geen vrije zwemruimte in beslag. De bank bestaat uit een RVS constructie die wordt bekleed met tropisch hout of PVC panelen. Motor, rolluik-as en ophanging zitten volledig weggewerkt in de bank.

Het spreekt vanzelf dat er hier nauwlettend gekeken moet worden naar de sterkte van de draagmuur, alsook naar de bevestiging van het oprolmechanisme.

 
opbouwsysteem 2C

opbouwsysteem 2Dop zonne-energie

Alle bovengrondse rolluiken kunnen met een laag -voltage- motor worden aangeboden ofwel werkend op netspanning ofwel aangestuurd op zonne-energie.

De motoren op basis van zonne-energie hebben het voordeel dat er geen bekabeling naar het net nodig is. Ze werken met een batterij die door zonne-energie (zonnepaneel) wordt opgeladen. En het is bovendien milieuvriendelijk!

 
opbouwsysteem 2D